InSight in nanotechnology

Het InSight-project ontwikkelde nieuwe technologie om de productie van nano-deeltjes en nano-materiaal real time te monitoren. Deze animatie van KikvorsFilm bleek ideaal om die microscopisch kleine processen voor een groot publiek inzichtelijk te maken.

Handen uit de Mouwen

Lokale politici liepen een dag stage in een museum. In opdracht van de Nederlandse Museumvereniging legde KikvorsFilm hun ervaringen vast in een serie filmpjes.

TNO PowerMatcher

De beschikbaarheid van groene stroom hangt af van externe factoren zoals de zon en de wind. PowerMatcher van TNO stemt de vraag af op het variabele aanbod van duurzame energie. KikvorsFilm maakte deze animatie die bondig uitlegt hoe dat werkt.

Fete de la Nature

Fete de la Nature moet een jaarlijks terugkerend landelijk festival worden waarin iedereen een heel weekend lang op eigen wijze 'de natuur kan vieren'. In opdracht van PlanetXAM deed KikvorsFilm het camera- en montagewerk van deze promotiefilm.

Samenwerking Musea

Een film voor de Museumvereniging over de samenwerkingsverbanden die musea zijn aangaan. Niet alleen onderling, maar juist ook met scholen, universiteiten en het bedrijfsleven.

Carlson Wagonlit Travel

KikvorsFilm maakte deze film in opdracht van Carlson Wagonlit Travel, dat gespecialiseerd is in zakenreizen. De film is bedoeld als introductie voor nieuwe medewerkers en stagaires, en om studenten te interesseren in het vak.

1%Live

1%Live is de internetshow die met regelmaat wordt uitgezonden op de website van de 1%Club. Ventanaz verzorgt deze livestreams, met camerawerk van KikvorsFilm.

Firefly

Computers worden alsmaar sneller, maar we naderen de fysieke beperkingen van de huidige elektronische technologie. Het Firefly project onderzoekt daarom mogelijkheden van optische verbindingen binnen een computer.

SportconneXions

SportconneXions biedt een online club agenda en ladder voor sportmaatjes. Voor de website van SportconneXions maakte KikvorsFilm deze korte video die laat zien hoe het werkt.

Manifestatie Cultureel Noord 2020

Op 23 februari 2012 vond de Manifestatie Cultureel Noord 2020 plaats, waar werd gesproken over de toekomst van Kunst en Cultuur in Amsterdam-Noord. KikvorsFilm volgde de voorbereidingen en maakte dit videoverslag.