De groene energieleverancier Pure Energie maakte een studiereis naar Japan om daar de gevolgen van de ramp in Fukushima te zien. KikvorsFilm filmde een serie interviews en monteerde dat samen met vlogbeelden van de reis tot een inhoudelijk videoverslag.

Op 11 maart 2011 voltrok zich een verschrikkelijke kernramp in Fukushima. Met een bezoek aan het getroffen gebied wil Pure Energie bijdragen aan de discussie over kernenergie en welke keuzes Nederland moet maken om te verduurzamen. Met de Wake Up Tour zullen verschillende opties op het gebied van (duurzame) energie in de wereld worden afgewogen. In deze eerste editite worden de mogelijke gevolgen van kernenergie belicht, maar bijvoorbeeld ook het grootste wind- of het grootste zonnepark in de wereld zullen in toekomstige studiereizen aan bod komen. Al deze vormen van energie opwekken hebben impact op de directe omgeving en de bevolking. Daarover wil Pure Energie graag in gesprek.


KikvorsFilm filmde - voorafgaand aan de reis en na afloop - een serie interviews met de deelnemers, en monteerde dat samen met vlogbeelden van het reisgezelschap tot een inhoudelijk verhaal waarin de risico's en (mogelijke) gevolgen van kernenergie besproken worden.


De film wordt door Pure Energie vertoond op bijeenkomsten over verduurzaming van ons energiesysteem, maar je kunt hem ook online bekijken op het YouTube-kanaal van Pure Energie.


(In 2015 bezocht KikvorsFilm samen met milieuorganisatie Green Cross en professor Wim Turkenburg het getroffen gebied van Fukushima ook al eens. Dat resulteerde toen in een reportage voor EenVandaag.)


April 2018